Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Hoe voorkomt u overbelasting van de elektriciteit

Redactie leiden-elektricien.nl, 7 juli 2024
Elektra Koning: uw elektricien in Leiden en omgeving!

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is beperkt tot 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Dan worden de stoppen uitgeschakeld op het moment dat alle apparaten tegelijkertijd aan zijn

Bij overbelasting van de groep wordt er meer energie nodig dan er kan worden geleverd. Het kan voorkomen dat er één groot apparaat is dat te veel stroom nodig heeft, wat kan leiden tot overbelasting van de groep. Bij overbelasting van de elektriciteit bestaat er een risico op brand doordat de draden en stekkers te warm worden.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit biedt een veilige oplossing tegen overbelasting, waardoor u met een gerust hart uw apparaten kunt gebruiken. Door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen, verdeelt u de apparaten over meerdere groepen en voorkomt u overbelasting.

Voorkom overbelasting tijdens het koken op inductie

Als u milieubewust wilt koken met elektriciteit, is inductie de beste optie. Deze kookplaat verbruikt relatief veel stroom, maar er gaat vrijwel geen energie verloren tijdens het koken. In tegenstelling tot gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat, wordt er bij inductie nauwelijks energie verspild.

Houd rekening met uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Wanneer u besluit zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Het hangt af van de type omvormer welke bij de panelen hoort. Veel mensen denken ten onrechte dat de noodzaak tot uitbreiding van de groepenkast wordt bepaald door het aantal panelen, terwijl het in werkelijkheid het type omvormer is.

Gecertificeerde elektricien

Als u vaak te maken krijgt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?Het is dan verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden door een erkende elektricien. Dit is niet iets wat u zelf moet proberen, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5102 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.