Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Krachtstroom aanleggen in Leiden

Als u wilt overstappen naar het koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal aan huis wilt, dan kunnen wij u helpen. Als uw energieconsumptie hoger is dan wat een reguliere aansluiting kan bieden. Onze diensten omvatten het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Leiden. Wij helpen u graag bij het realiseren hiervan.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Meestal worden krachtstroom en een 3-fasen aansluiting als synoniemen gebruikt. Ondanks dat beide termen vergelijkbaar zijn, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet exact dezelfde betekenis. Krachtstroom wordt vooral gebruikt voor het voeden van zeer zware machines. Een 3-fasen aansluiting wordt meestal toegepast in woonhuizen wanneer er krachtstroom nodig is.

Met een 3-fasen aansluiting ontvangt u een stroomsterkte van 25 ampère, maar dan drie keer zo krachtig. Daardoor krijgt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat normaal een keer 230 volt is. Dankzij de toegevoegde spanning kunt u nu apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Als alternatief kunt u denken aan een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat. Een gangbare 1-fase aansluiting zou direct overbelast raken door dergelijke apparaten. Dit is niet het geval omdat de stroomvoorziening nu verdeeld wordt over 3 fasen.

Elektra Koning in Leiden kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Als u van plan bent om hele zware machines te gaan gebruiken, dan is het noodzakelijk om krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting te hebben. Het is niet alleen de energiebehoefte die groter is bij deze apparaten, maar ook de benodigde stroomspanning neemt toe. Voor deze machines is de gebruikelijke 230 volt spanning die we voor onze huishoudelijke apparaten gebruiken niet toereikend.

Bij krachtstroom krijgt u de beschikking over een spanning van 400 volt. Het is noodzakelijk om uw groepenkast klaar te maken voor het gebruik van krachtstroom. Pas zodra dit is afgerond, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting is een proces waarbij zowel een elektricien als uw netbeheerder betrokken zijn. Laat hier weten dat u uw aansluiting wilt laten verzwaren. Het is van essentieel belang dat er zich een 3-fasen hoofdschakelaar bevindt in de groepenkast.

In het geval dat er nog geen schakelaar is geplaatst, kan Elektra Koning dit voor u realiseren. Daarnaast is het van essentieel belang dat apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik maken van het noodzakelijke Perilex stekkersysteem en de corresponderende stopcontacten. Het gebruik van het stekkersysteem zorgt voor een gelijke verdeling van de spanning over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van Elektra Koning

Bij Elektra Koning zorgen wij ervoor dat uw nieuwe aansluiting perfect in orde is en nemen wij alle benodigdheden voor onze rekening. Voor al uw vragen over aansluitingen voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen staan wij voor u klaar op 070 207 5102. Voor al uw vragen staan wij telefonisch voor u klaar op 070 207 5102.


Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5102

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.