Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Groepenkast installeren Leiden

Bij Elektra Koning kunt u zonder zorgen terecht voor het installeren of vernieuwen van een groepenkast in Leiden. Onze deskundige monteurs begeleiden u van begin tot eind bij het selecteren, aankopen en plaatsen van een nieuwe groepenkast. Aarzel niet om onze hulp in te schakelen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Overweegt u om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Leiden? Dan kunt u gerust contact opnemen met een van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u vragen? Aarzel niet om ons te bellen op 070 207 5102 of ons contactformulier op de website in te vullen.

In Leiden helpen de ervaren elektriciens van Elektra Koning u graag met aanpassingen aan de groepenkast!
Elektra Koning kan u helpen met uw groepenkast in Leiden

Soorten groepenkasten

Gewoonlijk worden er twee varianten groepenkasten herkend in de elektro-installatietechniek. De groepenkast voor één fase en zijn tegenhanger voor drie fasen. Wat zijn de specifieke kenmerken van deze groepenkasten en welke is het beste voor uw situatie?

Mogelijk heeft u al enige kennis van de begrippen 1-fase en 3-fase stroom. In de meeste gevallen is het standaard 1-fase stroom adequaat voor het gebruik van huiselijke apparatuur. Voor het aandrijven van inductie kookplaten, laadpalen en andere grote energievreters, is het zwaardere 3-fase stroom onmisbaar.

Indien u van plan bent om dergelijke energie-intensieve apparaten in huis te halen, dan is een 3-fase groepenkast de beste optie. Als u dit echter niet van plan bent dan is 1-fase voldoende en ook vaak de goedkopere optie. Onze monteurs helpen u graag met advies op basis van hun deskundigheid.

Oude stoppenkast vervangen Leiden

Het komt voor dat oudere woningen nog steeds zijn uitgerust met een ouderwetse stoppenkast. Herken een stoppenkast in Leiden aan de grote ronde stoppen, een verschil met de schakelaars op moderne groepenkasten. Bij het doorslaan van een stop, is het noodzakelijk om deze te vervangen om de stroomgroep te herstellen.

Indien u nog een oude stoppenkast in huis hebt, wordt meestal aangeraden om deze te vervangen door een groepenkast. In de meeste gevallen heeft een groepenkast minder brandgevaar dan een stoppenkast. Hoe ouder de stoppenkast wordt, des te groter de kans op nare situaties.

Wilt u graag uw stoppenkast in Leiden laten vervangen door een hedendaagse groepenkast? Interesse in de mogelijkheden en kosten bij Elektra Koning? Neem contact met ons op en wij staan klaar om u te helpen! Twijfel niet om te bellen naar 070 207 5102 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Leiden

Ook wanneer er al een groepenkast in uw woning aanwezig is, kan het nodig zijn om deze te vervangen. Met alle innovaties neemt de belasting van ons huiselijk stroomnetwerk snel toe. Het is cruciaal dat de groepenkast, het centrale punt van de elektrische installatie in uw huis, zich aanpast aan deze evolutie.

Er zijn eigenlijk drie situaties waarin het installeren van een groepenkast in Leiden van essentieel belang is. Bij het upgraden van uw oude woning, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of wanneer u de groepenkast aanzienlijk wilt uitbreiden. Maar ook indien er werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw elektriciteit en uw groepenkast niet meer voldoet aan de meest recente eisen.

Met veel expertise verzorgen wij bij Elektra Koning het installeren en vernieuwen van groepenkasten in Leiden. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het inschatten van de noodzaak, het kiezen van de juiste groepenkast en het zorgeloos laten installeren van uw groepenkast. Onze monteurs, met ervaring en liefde voor hun werk, staan paraat om u te helpen.

Merken van groepenkasten

Er zijn diverse merken met een uitgebreid aanbod aan groepenkasten op de markt. Ondanks dat alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht voldoen aan strenge regelgeving, wordt toch aangeraden door elke elektricien om te kiezen voor een A-merk. Betaal iets meer voor groepenkasten van A-merken en geniet van betrouwbare werking en de hoogste veiligheid.

Veel groepenkasten in Nederland zijn voorzien van merken zoals Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider. De monteurs bij Elektra Koning hebben kennis van het assortiment groepenkasten in Nederland en staan klaar om u te adviseren over de beste keuze. Ook mag u bij ons rekenen op nauwkeurige installatie en snelle hulp bij moeilijkheden.

Veel gestelde vragen

Wat maakt een stoppenkast anders dan een groepenkast?

Als gevolg van kortsluiting of overbelasting dienen de grote ronde knoppen van een stoppenkast vervangen te worden. Bij een groepenkast kunt u schakelaars bedienen om de stroom in en uit te schakelen, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Waar komt het verschil tussen een meterkast en een groepenkast naar voren?

In de meterkast bevinden zich de aansluitingen voor gas, water en elektriciteit die de woning binnengaan. Meestal wordt de groepenkast geplaatst in de meterkast.

Welke persoon heeft het recht om de meterkast te veranderen?

Aanpassingen in de meterkast zijn toegestaan, mits er geen zegels aanwezig zijn. Verzegelde zaken dienen alleen te worden gewijzigd door een monteur met 'zegelrecht'.

Is het aan te raden om zelf aan de groepenkast te werken?

De groepenkast is geen speelplaats; laat het werk over aan experts. Het werken met elektriciteit zonder de juiste kennis en ervaring brengt grote risico's met zich mee.


Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5102

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.