Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging 's-Gravenhage

NEN-keuring Leiden

Zoekt u een deskundige partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Leiden? Als u op zoek bent naar een degelijke NEN-keuring, dan zit u goed bij Elektra Koning. Laat onze professionele monteurs de keuring uitvoeren en problemen direct oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Periodiek worden diverse NEN-keuringen uitgevoerd om de veiligheid van installaties en apparatuur te waarborgen. Bij meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, draait het om zakelijke aspecten. Er geldt eveneens een verschil in laagspanning, denk aan NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

De NEN-1010 is de dominante norm voor toepassing in particuliere huizen. Als ervaren elektricien kan Elektra Koning deze snel voor u uitvoeren. Indien u een afspraak wilt inplannen, kunt u ons bereiken op 070 207 5102.

NEN-1010 keuring in Leiden

De NEN-1010 keuring controleert bestaande elektrische installaties op laagspanning om veiligheid te waarborgen. Ook installaties in een doorsnee huis vallen onder deze voorschriften. Bij de NEN-1010 normen wordt de nadruk gelegd op veiligheid en het reduceren van brand- en elektrocutiegevaar.

Bij keuringen en controles voor projectopleveringen wordt over het algemeen deze standaard gevolgd. De norm die wordt gecontroleerd bij keuringen van elektrische installaties, bijvoorbeeld voor de overdracht van een koopwoning, is deze. Sinds jaar en dag is de NEN-1010 de standaard in de laagspanning, en de meeste installaties zullen voldoen aan deze norm.

De NEN-4010 norm is ontwikkeld als een meer toegankelijke versie van de NEN-1010 norm, die wordt gebruikt naast de NEN-1010. Bij keuringen is de NEN-4010 norm niet gangbaar als standaard. Met name is deze norm in het leven geroepen om de NEN-1010 installatie normen beter begrijpelijk te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Leiden

Bij de NEN-3140 keuringen wordt aandacht besteed aan bedrijfsvoering en is het noodzakelijk dat werkgevers voldoen aan de geldende voorschriften. De richtlijnen van de NEN-3140 hebben met name betrekking op de afronding van nieuwe installaties. Dit geldt ook wanneer u overweegt om zwaardere apparatuur te installeren in uw woning, zoals zonnepanelen.

Doorgaans hebben consumenten weinig te maken met NEN-3140 keuringen. Voor werkgevers is het van groot belang om deze keuring periodiek te laten uitvoeren voor maximale meerwaarde. Met oog voor detail inspecteren onze elektriciens uw installaties volgens de NEN-3140 normen.

NEN-3140 keuringen zijn hoofdzakelijk voor bedrijfsvoering en zijn cruciaal om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende normen. Bij nieuwe installaties is het naleven van de NEN-3140 bijzonder belangrijk. Het is ook van belang om deze te respecteren bij de installatie van zwaardere apparaten in huis, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen.

Normaalgesproken zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen voor consumenten. Maar als werkgever is het van groot belang om deze keuring regelmatig te laten uitvoeren. Hierom staan de elektriciens van Elektra Koning klaar om uw installaties te controleren volgens de NEN-3140 richtlijnen.

Elektra Koning in Leiden kan u helpen bij het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Voor particulieren is het laten uitvoeren van een NEN-keuring van groot belang vooral bij grote wijzigingen in de elektrische installatie. Het installeren van krachtstroom of extra groepen vereist een keuring. Bij de aanschaf van een nieuwe woning is het aan te raden om een keuring te laten doen.

Periodieke NEN-keuringen zijn van groot belang voor werkgevers. Hiermee kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Het verhoogt eveneens uw positie bij specifieke verzekeraars en verzekert een veilige werkomgeving voor uw medewerkers en klanten.

Schakel Elektra Koning in voor uw NEN-keuring

Onze professionele vakmensen zijn beschikbaar om u te assisteren bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Bij ons kunt u rekenen op bekwame vaklui die u kunnen helpen met het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Een veilige en efficiënte werking van uw installatie is bij ons gegarandeerd.

Als u een inspectie wilt inplannen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel naar 070 207 5102 om te overleggen over de mogelijkheden. Heeft u liever dat wij contact met u opnemen? Dan kunt u uw gegevens achterlaten in het contactformulier op onze website.

Veel gestelde vragen

Wanneer moet ik een NEN-keuring laten uitvoeren? In Nederland bestaat er geen verplichting voor een NEN-keuring. Het komt voor dat verzekeraars eisen dat er een keuring plaatsvindt voor deelname, wat de veiligheid van uw installaties ten goede komt.

Als mijn elektriciteit in huis wordt afgekeurd, wat zijn dan de te nemen stappen?

Wanneer het keuringsrapport wordt afgekeurd, zijn aanpassingen nodig in de elektrische installatie. Vraag een elektricien van Elektra Koning om dit uit te voeren.

Door wie kunnen NEN-keuringen worden uitgevoerd?

Een persoon met een NEN-certificering is bevoegd om NEN-keuringen uit te voeren. Dit individu heeft een certificaat behaald voor de relevante NEN norm die gekeurd moet worden.

Heb ik de optie om na te gaan of een NEN-certificaat echt is?

Het is u toegestaan om NEN-certificaten op echtheid en geldigheid te checken. De geldigheid van elk NEN certificaat kan worden geverifieerd door te scannen met de QR-code.


Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5102

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.