Krachtstroom laten aanleggen door een vakman

Verlangt u naar een ontspannende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u onlangs de overstap gemaakt naar een elektrische auto en wilt u een oplaadpunt bij uw woning installeren?Voor zowel ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Indien u uw apparaten wilt benutten, moet u krachtstroom laten aanleggen. Om krachtstroom op de juiste manier aan te leggen, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn. Het inschakelen van een professional voor het aanleggen van krachtstroom is daarom altijd aan te raden.

Hoe wordt krachtstroom toegepast?

Indien je apparaten gebruikt die extra vermogen vereisen, is krachtstroom met een spanning van 380 volt noodzakelijk. Apparaten zoals warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's maken gebruik van krachtstroom. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Krachtstroom laten installeren door een professional

Bij het installeren van krachtstroom in uw woning door een specialist, zal hij verschillende fasen doorlopen. Een elektricien installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, dient deze mogelijk te worden vervangen door een 3-fasen hoofdschakelaar.

Wanneer u wilt dat de 3-fasen hoofdschakelaar goed functioneert, dient u de aansluiting te laten verzwaren door de netbeheerder. Bij het installeren van krachtstroom wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, moet de kabel vaak door naar buiten geleid worden. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ijzeren omhulsel om de kabel te beschermen, wat de prijs iets omhoog brengt. Het is van belang om op te merken dat niet alle apparaten krachtstroom nodig hebben, afhankelijk van de vereisten van uw apparatuur.

Twijfelt u of u een aanvraag moet indienen?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het handig om de volgende checklist te volgen. Welke elektronische apparaten in uw woning vereisen krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat positioneren?Hoe ziet uw meterkast eruit? In welk jaar is uw woning gebouwd?

Bij het aanleggen van krachtstroom is het noodzakelijk om een deskundige elektricien in te schakelen. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren vakman voor een succesvolle installatie. Als u een exacte offerte op maat wenst, kunt u het beste contact opnemen met een professionele elektricien.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5102

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Advies voor een duurzaam huis
> Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring