Advies voor een duurzaam huis

U kunt uw woning op diverse manieren duurzamer maken, of het nu gaat om kleine of grote veranderingen. Er zijn verschillende manieren waarop de elektricien u kan assisteren bij het verduurzamen van uw woning. Denk eens aan het plaatsen van Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen.

Waarom is elektrisch koken een energiezuinige optie?

Heeft uw huis verlichting die aan vervanging toe is of staat er binnenkort een renovatie op de agenda?Nu is het moment aangebroken om de verlichting in uw huis te verduurzamen. Maak uw hele huis energiezuiniger door het plaatsen van Led-verlichting op alle plekken.

Door Led-verlichting te installeren kunt u uw energieverbruik met wel 90% verlagen in vergelijking met gewone gloeilampen. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om te besparen op uw energiekosten, wat voor alle huishoudens voordelig is. Ook heeft Led-verlichting een veel langere levensduur dan traditionele verlichting.

Welke mogelijkheden zijn er om uw huis duurzamer te maken door elektrisch te koken?

In principe kan elektrisch koken in elk huis plaatsvinden, maar vaak moeten er wel wat aanpassingen worden gedaan. Bijvoorbeeld de meterkast of de toevoer van stroom. Het is belangrijk dat de meterkast genoeg stroom kan leveren voor het gebruik van de kookplaat.

Als u deze actie niet onderneemt, kan de stroom uitvallen doordat de stroomvraag van de elektrische kookplaat te hoog is. Schakel daarom een elektricien in om dit voor u te regelen en dergelijke problemen te voorkomen. In tegenstelling tot koken op gas, gaat er bij elektrisch koken bijna geen elektriciteit verloren.

Hoe kunnen zonnepanelen uw huis duurzamer maken?

Overweegt u om uw huis te verduurzamen? Denk dan eens aan het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Deze aanpassing aan uw huis vergt echter wel wat meer voorwerk dan het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting. Voordat u zonnepanelen op het dak laat plaatsen, is het belangrijk om te controleren of uw dak in goede staat verkeert.

Voor het duurzamer maken van uw huis heeft u ongeveer 15 zonnepanelen nodig, afhankelijk van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Het is normaal gesproken mogelijk om uw investering in zonnepanelen terug te verdienen binnen 6 tot 8 jaar. Denk eraan dat de zonnepanelen onderhoud vereisen om zo veel mogelijk zonnestralen op te kunnen vangen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5102

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Wat zijn de mogelijke oplossingen bij een stroomstoring
> Krachtstroom laten aanleggen door een vakman